اخبار, پاوربانک, لوازم جانبی

معایب پاوربانک

معایب پاوربانک

در این پست نیکتال می خواهیم اختصارا به برخی از معایب پاوربانک بپردازیم. با ما همراه باشید.

خصوصیات پاور بانک

پارو بانک دارای دو درگاه خروجی و یک درگاه وروردی است که با استفاده از این دو درگاه خروجی، دستگاه هایی مانند تبلت و موبایل و.. را شارژ می کند. پاوربانک یک وظیفه ی اصلی به نام شارژ کردن دارد که این کار را از طریق باتری انجام میدهد و برحسب میلی آمپر ساعت  اندازه گیری می شود. می توانیم به سه نوع پاور بانک تولیدشده اشاره کنیم که عبارتند از:

1- شامل پاور بانک معمولی که قابلیت استفاده برای تمام دستگاه هارا دارد. 2- پاور بانکی که با نور آفتاب کار میکند و شارژ میشود و 3- پاور بانکی که به شکل کاور گوشی است و از قابلیت شارژ کردن برخوردار دارد.

با انتخاب پاور بانک اشتباه، ممکن است دستگاه ‌تان آسیب ببینید و گرفتار معایب پاوربانک شوید! یا این که هزینه اضافی کرده باشید، بدون این که نیازتان برطرف شود. ممکن است بدون اطلاع از ظرفیت باتری گوشی یا تبلت، پاور بانکی را انتخاب کنید که تنها یک بار می‌تواند گوشی شما را شارژ کند و یا اینکه حتی سرعت شارژ پاور بانک به اندازه‌ای کند باشد که ساعت‌ها برای شارژ گوشی به زمان نیاز داشته باشید. در هیچ کدام از این موارد مشکل از پاور بانک نیست بلکه مشکل از انتخاب اشتباه است. بنابراین قبل از خرید پاور بانک بهتر است به این نکات توجه کنید:

پاور بانکی با ظرفیت مناسب انتخاب کنید!

ظرفیت، اولین و مهم‌ترین فاکتوری است که هنگام خرید پاوربانک باید به آن توجه کنید. در واقع برای تعیین ظرفیت مناسب پاور بانک باید توجه داشته باشید که با یک شارژ کامل پاور بانک، چند بار می‌توانید گوشی خود را شارژ کنید. پاوربانک‌ها با ظرفیت‌های حداقل 5000 و تا حداکثر 80000 میلی‌آمپری در بازار موجود هستند. انتخاب ظرفیت مناسب پاوربانک کاملا به نیازتان برمی‌گردد. برای نمونه اگر یک گوشی با باتری 3000 میلی‌آمپری دارید و می‌خواهید برای سفری یک یا دو روز باتری مورد نیاز گوشی را تامین کنید، یک پاوربانک 10000 میلی‌آمپری پاسخ‌گوی نیازتان است.

اما در صورتی که می‌خواهید لپ تاپ خود را با پاوربانک شارژ کنید باید به فکر خرید پاور بانک حداقل 30000 میلی‌آمپری باشید. به عنوان نمونه یکی از پرظرفیت‌ترین پاوربانک‌های موجود در بازار پاور بانک انکر 26800 میلی‌آمپر ساعت مدل POWERCORE است. بنابراین قبل از خرید پاور بانک حتما ظرفیت باتری گوشی و یا سایر وسایل دیجیتالی که قصد دارید با پاوربانک آن‌ها را شارژ کنید را در نظر بگیرید تا بتوانید پاوربانکی با ظرفیت مناسب انتخاب کنید.

سرعت شارژ دستگاه با استفاده از پاوربانک هم اهمیت بسیاری دارد!

آیا پاور بانک ضرر دارد؟

پاور بانک ضرری به گوشی نمی رساند البته به یک شرط آن هم این است که حتما توجه داشته باشید که شارژر موبایل تان را به  ورودیی از پاور بانک  متصل کنید که با میزان آمپر موبایل تان برابر باشد. در غیر اینصورت باز گرفتار معایب پاوربانک خواهید شد. برای فهمیدن بیشتر این مطلب یک مثال میزنیم.  مثلا اگر یکی از درگاه های پاور بانک دارای خروجی 2 آمپر است، این پورت مناسب برای موبایلی با شارژر 2 آمپری است. اگر این موبایل را با خروجی 2 آمپر به پاور بانکی با خروجی  3 آمپر متصل کنید، گوشی موبایل شما با گذشت زمان دچار خرابی باتری میشود.

و اما:

حال که از کارایی و خصوصیات پاور بانک و اشتباهی که باعث زیان رساندن پاور بانک به موبایل تان میشود آگاه شدید، دوباره  بر می گردیم به سوال  اصلی خودمان: آیا پاور بانک ضرر دارد یا نه؟ میدانیم که پاور بانک برای شارژ گوشی  موبایل و تبلت البته در مواقع  ضروری، مفید و لازم است و باید به پورت های آن و تناسبش با خروجی های شارژر گوشی مان توجه کنیم تا برایمان استفاده ی بهینه داشته باشد. در اینصورت آیا جز این مورد ضرر دیگری دارد؟ با توجه به تنوع تولید و مدل های موجود در بازار وسایل آیتی و الکترونیک، گاهی تشخیص کالای اصل از تقلبی مشکل است و حتی ممکن است با قیمت زیادی یک پاور بانک گران قیمت را خریداری کنیم.

کسانی که  پاور بانک های تقلبی و نامرغوب  وارد بازار می کنند، از پاور بانک هایی  که باتری دسته دوم و بی کیفیت دارند و نیز خیلی از استاندارهای لازم برای پاور بانک را ندارند، برای فروش استفاده می کنند بدون اینکه به عواقب این کار برای خریداران توجهی کنند  و در نتیجه باتری خراب، با چندبار استفاده شدیدا داغ میکند و منفجر میشود و در نتیجه هم ضرر مالی  و هم ضرر جانی از خود به جا میگذارد.

معایب پاور بانک

ظرفیت واقعی پاوربانک با ظرفیت اسمی آن متفاوت است!

ظرفیتی که برای پاوربانک‌ها مشخص می‌شود، ظرفیت اسمی است و هیچ پاوربانکی در اصل ظرفیتی برابر با ظرفیت اسمی خود را ارائه نمی‌دهد. بسیاری از پاوربانک‌ها دارای راندمان 70 تا 80 درصد هستند به این معنا که تنها می‌توانند 70 تا 80 درصد از ظرفیت اسمی خود ارائه دهند یعنی یک پاوربانک 10000 میلی‌آمپری تقریبا ظرفیتی حدود 7000 تا 8000 میلی‌آمپر دارد. البته برخی از پاوربانک‌ها هم ادعای داشتن راندمان 90 درصدی را دارند. به هر ترتیب هنگام خرید پاور بانک بیشتر از ظرفیت اسمی، به ظرفیت واقعی پاوربانک توجه کنید.

ظرفیت، اولین و مهم‌ترین فاکتوری است که هنگام خرید پاور بانک باید به آن توجه کنید.

اندازه و وزن پاور بانک مهم است!

پاوربانک‌ها را معمولا برای استفاده در مکان‌هایی که پریز برق موجود نیست، مثلا در مسیر رفت‌ و آمد و یا در مسافرت و … استفاده می‌کنیم. در همه این شرایط‌ پاوربانک را همراه خود حمل می‌کنیم بنابراین اندازه و وزن پاوربانک بسیار مهم می‌شود.

وزن پاوربانک با توجه به ظرفیتش بالا می‌رود بنابراین اگر پاوربانکی کم‌ظرفیت برای مسیر رفت‌وآمد خود نیاز دارید، می‌توانید توقع یک پاوربانک کوچک که حتی در جیب هم جا می‌شود را داشته باشید؛ اما در صورتی که پاوربانکی با ظرفیت بالا مثلا برای شارژ لپ تاپ و یا برای سفرهای طولانی مدت نیاز دارید، مطمئنا با پاوربانک‌های کوچکی مواجه نخواهید بود.

از تناسب آمپر پاوربانک با آمپر دستگاه‌های تان مطمئن شوید!

در کنار ظرفیت، سرعت شارژ دستگاه با استفاده از پاوربانک هم اهمیت بسیاری دارد. آمپر، فاکتوری است که نشان می‌دهد پاوربانک با چه سرعتی گوشی یا سایر دستگاه‌های دیجیتالی را شارژ می‌کند. پاوربانک‌های معمولی آمپری بین 1 تا 3.5 دارند اما هر چه میزان آمپر یک پاوربانک بالاتر باشد، سرعت شارژ دستگاه شما هم بالاتر می‌رود. البته در صورتی این اتفاق می‌افتد که گوشی یا تبلت شما بتواند از این آمپر پشتیبانی کند. اگر گوشی شما نمی‌تواند آمپر بالایی را پشتیبانی کند، خرید پاور بانکی که آمپر بالایی ارائه می‌دهد تاثیری در سرعت شارژ گوشی ندارد.

از روی شارژر، آمپر دستگاه خود را بخوانید!

معمولا یکی از پورت‌های پاوربانک با آمپر کمتری طراحی می‌شود که پاسخ‌گوی نیاز دستگاه‌های کوچک مانند mp4 است. پورت‌های دیگر با آمپر بالاتر ساخته می‌شوند تا بتوانند گوشی و یا تبلت را با سرعت بالاتری شارژ کنند؛ اما در صورتی که هم‌زمان چندین دستگاه را به پاوربانک متصل کنید، معمولا جمعا آمپر کمتری نسبت به مجموع آمپر پورت‌ها دریافت می‌کنید.

گذشته از سرعت شارژ دستگاه، برخی معتقدند که آمپر نامتناسب با گوشی، چه کمتر و چه بیشتر، در طولانی مدت به باتری گوشی آسیب می‌رساند. البته برخی از پاوربانک‌ها به صورت اتوماتیک آمپر خروجی خود را با آمپر مناسب با باتری گوشی تنظیم می‌کنند.

برخی دیگر هم دکمه‌ای برای تنظیم خروجی کم، برای شارژ دستگاه‌هایی مانند می بند و هدست بلوتوث دارند. پاوربانک شیائومی 10000 میلی‌آمپر ساعت مدل POWER BANK 2 یکی از همین نوع پاوربانک‌ها است. با انتخاب این دسته از پاوربانک‌ها هر دو نگرانی درباره سرعت شارژ گوشی و آسیب رسیدن به باتری آن از بین می‌رود.

معایب پاور بانک

معایب پاور بانک

معایب پاور بانک ارزان

قیمت پاور بانک ارزان ممکن است پایین باشد اما این دستگاه کیفیت چندانی ندارد. مدل های بی کیفیت میتوانند خطر انفجار را به همراه داشته باشند. زیرا امکان نشت اسید باتری آن وجود دارد. پاوربانک خوب درصورت استفاده از پورت متناسب با آمپر باتری، هیچ آسیبی به گوشی نمیزند. از آنجا که پاوربانک مخصوص به دستگاه خاصی تولید نمیشود، تنها با دقت در استفاده از آن میتوان از کاهش عمر باتری و خود پاوربانک جلوگیری کرد.

در این پست سعی کردیم به یک سری نکات مهم در خصوص پاور بانک ها اشاره کنیم که در صورت در نظر نگرفتن آنها حین استفاده از پاور بانک، باتری گوشی شما دچار ایراد شده و به مرور زمان تحلیل میرود. یعنی در واقع استفاده از پاور بانک به خودی خود، ضرری ندارد مگر اینکه نکات ذکر شده در بالا را رعایت کنید! و بحث معایب پاوربانک صرفا زمانی مطرح میشود که به درستی از آن بهره نبرده باشیم. شما همچنین میتوانید در همین راستا مطلب نگهداری از پاور بانک را نیز از مجله الکترونیکی نیکتال بخوانید.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به محتوا
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها