اخبار, پاوربانک, لوازم جانبی

پاوربانک چیست؟

پاوربانک چیست؟

پاوربانک چیست؟ یک شارژر قابل حمل میباشد که انرژی الکتریکی  را در خود ذخیره میکند و در شرایطی که شما دسترسی به برق ندارید ، برای شارژ گوشی های تلفن همراه ، تبلت ها ، لپ تاپ ها و دوربیهای دیجیتال ، موزیک پلیرها ،GPS و …  مورد استفاده قرار میگیرد.

پاور بانک چگونه کار می‌کند؟

پاوربانک‌ها درواقع باطری های خاصی هستند که در یک مدار خاص با شارژ الکتریکی مشخص ، فشرده شده‌اند. آن‌ها به شما اجازه می‌دهند که انرژی الکتریکی را ذخیره کنید و درزمان لازم ازانرژی موجودبرای شارژ موبایل یا تبلت استفاده نماید. امروزه استفاده ازپاوربانک تقریبا به امری معمول تبدیل شده است وبه عنوان امری ضروری برای استفاده کنندگان موبایل وتبلت وپخش کننده‌های پرتال شناخته شده است.

پاوربانکها برای تمام دستگاههایی که دارای پورت یو اس بی(USB) باشندقابل استفاده است،بطورمثال: اسپیکرهای پرتابل،سیستمهای GPS ، پلیرهای MP3 ،تلفن های هوشمند و تبلت ها می توانند با پاوربانک‌ها شارژ شوند. بطور خلاصه هر دستگاهی که به کمک پورت USB شارژ می‌کنید را میتوانید با پاوربانک شارژ نمایید. فقط نکته مهم اینست که فراموش نکنید پاوربانک را نیز شارژ نمایید!

کاربرد پاور بانک چیست؟

اگر می‌خواهید به مسافرت‌های کوچک و یا حتی چند روزه هم بروید، پیشنهاد می‌کنم یک عدد پاوربانک با خود به همراه داشته باشید زیرا در زمانی که گوشی و یا تبلت شما شارژ باتری ندارد شما می‌توانید بدون نیاز به برق شهری گوشی همراه و یا تبلت خود را شارژ کنید. با همراه داشتن یک عدد پاور بانک دیگر شما در هیچ شرایطی بدون شارژ به دردسر نمی افتید و می‌توانید کار‌های روزمره خودتان را بدون معطلی به انجام برسانید. همچنین با استفاده از پاور بانک می‌توانید چراغ مطالعه‌هایی که با استفاده از پورت usb روشن می‌شوند را استفاده کنید.

انواع پاوربانک:

به صورت کلی می توان پاوربانک ها را به سه دسته کلی تقسیم کرد. دسته اول این دستگاه ها به پاوربانک های یونیورسال مشهور هستند که در اندازه ‌ها و اشکال بسیاری ساخته شده و می ‌توانند مناسب دستگاه و بودجه‌ شما باشند. دسته بندی دوم به پاوربانک های خورشیدی اطلاق می شوند که دارای پنل‌ های فتووُلتائیکی هستند که وقتی زیر نور آفتاب قرار دارند، می‌ توانند باتری داخلی را شارژ قطره ‌ای کنند.

پس عمل شارژ شدن این دستگاه ها، سریع نیست ولی همیشه می توانند به صورت رایگان برای شما برق ذخیره کنند. دسته بندی اخر نیز باتری های سبک قدیمی هستند که از مدت های قبل مورد استفاده همگان قرار می گرفته اند.

با ساختار داخلی و اجزای پاور بانک آشنا شوید:

هر پاور بانک از یک پورت USB و از یک پورت مینی سوکت یو اس بی Mini USB Socket ورودی برای شارژ خود دارد تا بتوان انرژی الکتریکی لازم را درون آن ذخیره نمود برخوردار است. بسته به طراحی و مدل پاور بانک ها ممکن است پورت های دیگری نیز بر روی پاور بانک ها تعبیه شده باشد که از امکانات اضافی آن به حساب می آیند. هم‌چنین، در تعدادی از پاور بانک‌ها درگاه لایتنینگ تعبیه شده است و این موضوع به معنای قیمت بالاتر آن‌ خواهد بود. توجه داشته باشید که درگاه اضافی بر روی جریان خروجی پاور بانک تاثیرگذار است.

برای مثال:

زمانی‌که یک پاور بانک با دو درگاه 2 آمپری انتخاب می‌کنید؛ جریان خروجی در صورت اتصال یک دستگاه به دو آمپر می‌رسد و در صورت استفاده از دو درگاه، ممکن است جریان خروجی به هر دستگاه به 1.5 آمپر محدود شود. البته پاور بانک‌هایی نیز وجود دارد که مجموع جریان خروجی از آن‌ها به 4 آمپر می‌رسد اما قیمت بسیار بالایی خواهند داشت.

فراموش نکنید جریان ورودی برای گوشی موبایل شما بسیار پر اهمیت تر از ظرفیت پاور بانک انتخابی تان است چرا که اکثر گوشی های قدیمی دارای جریان وروید 1 میلی آمپر و گوشی های جدید تا 2.1 میلی آمپر ارتقا یافته اند. بنابراین حتما قبل از خرید پاور بانک نگاهی به شارژر و مشخصات گوشی خود بیندازید.

عدم سازگاری پورت خروجی پاور بانک با آمپر قابل دریافت گوشی به این صورت است که گوشی موبایل شما شارژ می شود اما به مرور زمان صدمه می بیند. بطور مثال شارژر تلفن همراه خروجی 1 آمپری دارد، پس باید کابل شارژ را به پورتی از پاور بانک وصل کنید که خروجی آن 1 آمپر است.

البته این بدین معنا نیست که اگر به خروجی 2 آمپری پاور بانک وصل کنید باتری گوشیتان خراب میشود، وصل کردن به پورتی که آمپر بالایی دارد باعث میشود گوشیتان سریعتر شارژ شود اما در دراز مدت باتری گوشی کارایی خود را از دست میدهد.

آیا پاوربانک ها امن هستند؟

شاید این سوال برایتان پیش آمده باشد که پاوربانک ها می توانند برای گوشی آسیب زا باشند یا خیر. در اینجا دو نکته کلی وجود دارد. اول ایمنی به کار رفته در این وسیله است. یک پاوربانک استاندارد باید در مقابل گرما، بیش از حد شارژ یا دشارژ شدن، ولتاژ بیش از حد یا شدت جریان بیش از حد ایمن باشد. بحث ایمنی ضربه و رطوبت نیز از نکات مهم است. درصورت ضربه خوردن ممکن است باطری های یک پاور بانک نشتی پیدا کرده و خطرناک شوند.

نکته دوم استفاده بلند مدت از پاوربانک هاست. فراموش نکنید که بهترین و استاندارد ترین وسیله برای شارژ یک وسیله الکترونیک استفاده از شارژر اصلی خود دستگاه است. شارژرهای همراه برای استفاده در مواقع ضروری که دسترسی به برق نیست کاربرد دارند و استفاده بلند مدت از آنها مخصوصا مارک های گم نام و کم کیفیت توصیه نمی شود.

کیفیت ساخت و مخصوصا کیفیت باطری به کار رفته در یک پاور بانک در طول عمر آن تاثیر بسیار زیادی دارد طوری که چیزی بین ۲۰۰ تا هزار بار شارژ و دشارژ شدن را تحمل خواهند کرد. برخی برندهای گم نام از باطری های دست دو و بی کیفیت در پاوربانک های خود استفاده می کنند. پس اگر جزو کسانی هستید که زیاد از پاور بانک استفاده می کنید حتما از کیفیت باطری و برندی که قصد خرید آن را دارید اطمینان حاصل نمایید.

چگونه پاور بانک خود را شارژ کنیم ؟

 با اتصال کابلی که همراه پاور بانک ارائه میگردد و یا کابل موبایل خودتان آنرا مستقیما به پریز برق بزنید. راه دیگر آن، استفاده از کابل USB  و اتصال به کامپیوتر یا لپ تاپ میباشد. مدت زمان شارژ هر پاور بانک به ظرفیت آن بستگی دارد. پاورهای با ظرفیت بالاتر به  زمان بیشتری برای شارژ شدن نیاز دارند.

نحوه شارژ با منبع اصلی یا غیره و همینطور شرایط محیطی مثل دما میتواند روی زمان شارژ تاثیر بگذارد. ضریب تبدیل ، برای محاسبه تعداد دفعاتی که میتوانید با یک پاور بانک وسایل خودتان را شارژ کنید از فرمول زیر قابل محاسبه است:

ظرفیت x ضریب تبدیل x  ضریب سلامت موبایل / ظرفیت موبایل= تعداد دفعات شارژ کامل

ضریب تبدیل: درصد باتری باقیمانده در یک شرایط حرارتی سخت

تفاوت باتری های 18650 و لیتیوم پلیمر

لیتیوم پلیمرها از مواد نرم آلومینیوم- پلاستیک و در قسمت داخلی نیمه جامد ، ساخته شده اند. انعطاف پذیری در لیتیوم پلیمرها  ، پایداری در مقابل دشارژ شدن ، کارائی بیشتر مقاومت داخلی کم ، مقاوم در مقابل جریان و ولتاژ بالا ، در مقابل قیمت مناسب تر ، ظرفیت بالاتر 18650 و طراحی محافظ ایمنی در پوسته و  نهایتا طول عمر یکسان با عمر مفید بیش از 500 مرتبه شارژ و دشارژ، هر دو نوع را دارای مزایای خاص خود نموده است.

ظرفیت‌ پاوربانک

ظرفیت پاوربانک درواقع به میزان توانایی پاوربانک در ذخیره انرژی الکتریکی درمقیاس میلی آمپر را گویند.بنابرظرفیت پاوربانک‌ها میتوان دستگهای متفاوتی را با آن‌ها شارژ کرد، طور مثال یک پاوربانک ۱۵۰۰ میلی آمپر جهت شارژ یک موبایل هوشمند با صفحه ای متوسط مناسب هستند ولی اگر برای شارژ دستگاههایی با مصرف الکتریکی بالاتر مانند تبلتها و گوشی های هوشمند بزرگ مورد استفاده قرار گیرند،نیاز به شارژ چندباره دارند.

جهت شارژ دستگاه‌های که نیاز به میلی آمپر بیشتری جهت شارژ کامل دارند بایستی از ظرفیتهای بالاتر پاوربانک نظیر ۸۰۰۰ ،۱۰۰۰۰ یا ۱۲۰۰۰ میلی آمپر ساعت یا بیشتر استفاده کرد.

چه مدت یک پاوربانک قابل استفاده است؟

این سوالی است که ذهن بسیاری از کاربران پاوربانک را همواره به خود مشغول کرده است. جهت پاسخ دادن به این سوال توجه و پاسخ به دوسوال مهم حائز اهمیت است:

۱-   تعداد دفعات شارژ و تخلیه شارژدریک پاوربانک که این امربر روی مدت زمان قابل استفاده بودن یا Lifetime آن تاثیرگذاراست.

۲- مدت زمان نگه داری شارژ توسط پاوربانک درزمان عدم استفاده ازآن.

پاوربانک چیست؟

پاوربانک چیست؟

البته مدل پاوربانک نیز در پاسخ سوالات بالا نیز تاثیرگذاراست!

یک پاوربانک خوب بایستی شارژ موجود در خودرا حدود ۳ تا ۶ ماه بدون کم شدن نگه دارد اما برای پاوربانک‌های بی کیفیت این زمان به کمتراز۴ تا ۶ هفته کاهش پیدا می‌کند.انتخاب باشماست که بسته به نیازی که دارید خرید کنید اگر نیاز شما این است که شارژ پاوربانک شما بایستی زمان بسیار طولانی تخلیه نشود بایستی هزینه بالاتری پرداخت کنید و از ظرفیت و مدل‌های بالاتری استفاده نمایید ولی اگر امکان شارژ در فواصل کوتاه را دارید واین مقوله برایتان ضرورتی ندارد می‌توانید از همان نمونه های با ظرفیت پایین‌تراستفاده کنید.

نکته مهم: دراینجا یک نکته مهم درباره حفظ شارژ پاوربانک‌ها، شرایط و درجه حرارت محیط نگهداری آنها می‌باشد.این مقوله برروی کیفیت پاوربانک‌ها تاثثیرمستقیم دارد. بطورمثال اگرشما زمان زیادی پاوربانک را درون ماشین و در درجه حرارت بالا قرار دهید مطمئنا بر روی پاوربانک تاثیر منفی خواهد داشت و باعث تخلیه شارژ درون آن و صدمه به آن می شود.

پاور بانک‌های فست شارژ و سوپر فست شارژ:

مزیت قابل ذکری که در این نوع از پاوربانک‌ها وجود دارد، کاهش چشمگیر زمان شارژ و دشارژ میباشد به این علت که در این فناوری باتری ابزار هوشمند ( گوشی، تبلت، پاوربانک، …) حداکثر جریان ممکن را دریافت می‌نماید. البته اگر شما اقدام به خرید پاوربانک با قابلیت فست شارژ کرده‌اید باید حتما در نظر داشته باشید که گوشی همراه و یا تبلت شما نیز باید قابلیت فست شارژ را داشته باشد تا بتوانید در کوتاه ترین زمان ممکن دستگاه مورد نظر خود را شارژ کنید.

این نکته به طرز چشمگیری کارایی پاوربانک را افزایش خواهد داد و چندین ساعت انتظار برای شارژ شدن کامل پاوربانک(به طور خاص پاوربانک‌های با ظرفیت بالا) را به کمترین حد ممکن می‌رساند. به طور معمول بر روی پاوربانک‌هایی که از این فناوری پشتیبانی می‌کنند، یک پورت ورودی و خروجی با نام QC وجود دارد که عدد نسخه (0/3 ، 0/2 ، 0/1 ) به کار رفته از این تکنولوژی هم در کنار آن لحاظ شده است.

این نسل از پاوربانک‌ها به سوپر فست شارژ نیز معروف می‌باشند که در قبال نسل قبل از خود که پاوربانک‌های فست شارژ هستند و توانایی کار با جریان ورودی و خروجی 2 الی 2.4 آمپر را دارند، از سرعت شارژ و دشارژ به مراتب بالاتری برخوردار هستند.

به نحوی که می‌تواند یک پاور بانک با ظرفیت 20000 تا 26000 میلی آمپر ساعت را که از قابلیت شارژ سریع نسخه 3 بهره می‌برد، در عرض کمتر از 4.5 الی 6 ساعت شارژ نماید، در صورتی که پاوربانک با تکنولوژی فست شارژ برای همین اقدام حداقل به بیش از 12 ساعت، زمان نیاز دارد.

برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تکنولوژی فست شارژ مقاله شارژ سریع Quick charge را نیز  از مجله الکترونیکی نیکتال مطالعه کنید.

یک پاوربانک چندبار می‌تواند دستگاه شما را شارژ کند؟

بطور مثال فرض کنید گوشی هوشمند شما دارای ظرفیت باطری ۱۵۰۰ میلی آمپراست، می‌خواهیم دراینجا یک تخمین محافظه کارانه به جای یک ادعای غیرواقعی به شما ارائه دهیم. فرض کنید پاوربانک مورد استفاده قابلیت ۸۰% شارژ و تخلیه شارژ را دارا باشد در اینصورت با فرمول زیر می‌توان محاسبه کرد که چندبار می‌توان گوشی خود را بایک پاوربانک با ظرفیت ۶۰۰۰ میلی آمپر ساعتی شارژ کرد:

ظرفیت پاوربانک در نرخ توانایی شارژ در نرخ توانایی تخلیه تقسیم بر ظرفیت گوشی یا دستگاه شما
۲.۵ = ۱۵۰۰/ ۰.۸ × ۰.۸ × ۶۰۰۰

بطورتقریبی با یک پاوربانک ۶۰۰۰میلی آمپر میتوان ۲ بار و نیم یک گوشی با ظرفیت باطری ۱۵۰۰ میلی آمپر ساعت را شارژ کرد. به کمک این روش شما میتوانید بهترین پاوربانک متناسب با نیاز خود را تهیه نمایید.

دوام شارژ پاوربانک:

تعداد سیکل‌ های شارژ و دشارژی که یک پاور بانک می‌ تواند در طول عمرش انجام دهد و یک پاوربانک وقتی که استفاده نمی ‌شود، چه مدت می ‌تواند شارژش را نگه دارد، نکته هایی هستند که باید برای تشخیص طول عمر دستگاه درنظر گرفت. پاسخ گزینه‌ اول می ‌تواند برای پاوربانک ‌های گوناگون، اجزای درونی ‌شان و کیفیت ساختشان متفاوت باشد.

پاوربانک ‌های بهتر و مقرون به صرفه ‌تر، ماندگاری بیشتر دارند، در حالی که واحدهای ارزان تر و کوچک تر بسته به نوع رفتارشان، ممکن است شارژ را سریع تخلیه کنند. عموماً پاوربانک‌ ها به صورت روزانه استفاده نمی ‌شوند، بنابراین در الگوهای استفاده‌ جهان واقعی معمولاً بیش از 18 ماه به صورت استاندارد دوام می ‌آورند.

پاسخ ارائه شده برای گزینه‌ دوم نیز به کیفیت مدار کنترلر و سلول ‌های باتری بستگی دارد. یک پاو بانک خوب می ‌تواند به مدت 3 تا 6 ماه شارژ با تلفات حداقل را نگهداری کند. پاوربانک‌ های با کیفیت پایین تر ممکن است 4 تا 6 هفته شارژ نگه دارند. در این رابطه، شما هرچقدر که هزینه کنید، کیفیت و خدمات دریافت خواهید کرد و اگر شما به یک منبع تغذیه‌ اضطراری بلند مدت نیاز دارید، پیشنهاد می شود که بودجه ‌تان را افزایش دهید.

اکثر پاور بانک ‎‌ها در طول زمان، به آرامی شارژ خالی می‌ کنند که تا حدی تحت تأثیر محیط و مراقبت از آنان هستند. به عنوان مثال گذاشتن پاوربانک در خودرویی که دارای دمای به شدت غیر ثابتی است، طول عمرش را می‌ تواند به میزان قابل توجهی کاهش دهد.

کیفیت باتری استفاده شده در پاور بانک ها چگونه است؟

مهم ترین بخش یک پاور بانک باتری داخلی آن است که از لحاظ کیفیت، کارایی و طول عمر از رتبه خوبی برخوردار باشد. همیشه گران ترین پاور بانک ها دارای بهترین باتری ها نیستند و برخی پاور بانک های شرکت های جدید مثل شرکت شیائومی از کیفیت باتری خارق العاده ای برخوردارند. اما قابل توجه است که پاور بانک های کمپانی های بزرگ سامسونگ و ال جی نیز حرفی برای گفتن دارند.

ظرفیت اسمی و واقعی پاور بانک برای شارژ انواع دستگاه ها

ظرفیت های اسمی و واقعی که در پاور بانک ها زیاد شنیده می شوند در خصوص میزان ظرفیت نام گذاری شده و میزان ظرفیت قابل استفاده واقعی پاور بانک می باشد. ظرفیت پاور بانک همان توانایی ذخیره سازی انرژی الکتریکی در واحد اندازه گیری میلی آمپر بر ساعت می باشد. بنابر این اگر یک پاور بانک با ظرفیت معمولی داشته باشید جهت یک بار شارژ گوشی موبایل کافی است اما برای شارژ دستگاه هایی با صفحه نمایش بزرگ تر مثل تبلت ها ممکن است لازم باشد چندین بار نیاز به شارژ پیدا کنید.

برای مثال یک پاور بانک 10 هزار میلی آمپر دارای 10 هزار میلی آمپر ظرفیت اسمی است که از آن 8 هزار میلی آمپر ظرفیت واقعی قابل استفاده پاور بانک می باشد. البته این یک اشکال نبوده و برای تمامی باتری ها همیشه یک مقدار از فضای باتری خالی در نظر گرفته می شود تا طول عمر باتری بیشتر باشد و صدمه نبیند.

پاور بانک ها در ظرفیت های متنوعی از قبیل 8000 ،10000، 12000 یا 20000 میلی آمپر ساعت با تنوع بالایی چه از لحاظ ظرفیت و چه از لحاظ قیمت عرضه شده است. نکته حائز اهمیت در انتخاب یک پاور بانک خوب که نیاز شما را برطرف نماید این است که پاور بانکی انتخاب کنید که دارای ظرفیت بیشتری در مقایسه به ظرفیت باتری گوشی موبایل یا تبلت شما داشته باشد. برای مثال گوشی موبایل سامسونگ اس 7 با ظرفیت 3600 میلی آمپر نیاز به یک پاور بانک با ظرفیت 5000 میلی آمپر دارد.

فرض کنید پاوربانک مورد استفاده قابلیت 80% شارژ و تخلیه شارژ را دارا باشد در اینصورت با فرمول زیر می‌توان محاسبه کرد که چندبار می‌توان گوشی خود را بایک پاوربانک با ظرفیت 6000 میلی آمپر ساعتی شارژ کرد:

ظرفیت پاوربانک در نرخ توانایی شارژ در نرخ توانایی تخلیه تقسیم بر ظرفیت گوشی یا دستگاه شما

مثلا برای یک پاوربانک با ظرفیت 6000 میلی آمپر ساعت و ظرفیت 1500 برای گوشی که میخواهیم توسط پاوربانک شارژ شود، داریم:

   2.5 = 1500/ 0.8 × 0.8 × 6000

بطورتقریبی با یک پاوربانک 6000 میلی آمپر میتوان 2 بار و نیم یک گوشی با ظرفیت باطری 1500 میلی آمپر ساعت را شارژ کرد. فراموش نکنید هرچه ظرفیت یک پاور بانک بیشتر باشد ، علاوه بر قیمت وزن و ابعاد آن پاور بانک نیز بیشتر خواهد بود. بنابراین سعی کنید به میزان نیازی روزمره خود و فعالیت های شخصی خود یک پاور بانک با ظرفیت مورد نیازتان تهیه کنید.

توجه داشته باشید هرچه ظرفیت یک پاور بانک بیشتر باشد، مدت زمان مورد نیاز برای فول شارژ کردن خود پاور بانک نیز بیشتر خواهد بود. پس همواره قبل از مسافرت یا خروج از منزل پاور بانک خود را مدت زمانی قبل تر شارژ کامل کنید.

معایب پاور بانک

از معایب پاور بانک می‌توان به وزن سنگین برخی مدل‌ها و قطر زیادی آن‌ا اشاره کرد. همچنین نمونه طقلبی از پاور بانک‌ها موجود در بازار باعث شده برخی مصرفکننده‌ها بعد از خرید دچار ضرر و پشیمانی از خرید شوند. بهتر است پاور بانک را فقط از فروشگاه‌های مجاز خرید کرده تا هم طول عمر بالایی داشته باشد و هم به باتری گوشی شما آسیبی وارد نکند.

پورت‌های پاور بانک

در پاور بانک‌ها حداقل یک پورت usb و یک پورت میکرو B دارد. در برخی مدل‌ها چندین پورت برای کارایی بیشتر قرار داده شده است.

چگونه یک پاور بانک مناسب با نیازمان انتخاب کنیم؟

در زمان انتخاب و خرید پاور بانک باید ابتدا بر اساس نیاز ما و نوع دستگاهی که نیاز به شارژ دارد محصول خود را انتخاب کنیم. به عنوان مثال اگر شما از گوشی خود بسیار زیاد استفاده می‌کنید و گوشی شما باتری قوی دارد باید از یک پاور بانک قوی متناسب با گوشی خود استفاده کنید.

میلی آمپر ساعت چیست؟

عموم باتری‌ های دستگاه‌ های همراه و پاوربانک‌ ها اصولا براساس آمپر ساعت سنجیده شده و بر حسب میلی آمپر اندازه‌ گیری می‌ شوند تا اعداد غیراعشاری ایجاد شود. میزان میلی آمپر ساعت، توان جریان برق در طول زمان را برای یک پاوربانک یا باتری بیان می کند.

لیتیوم یون و لیتیوم پلیمر چیست؟

باتری ‌های لیتیوم یونی و لیتیوم پلیمری رایج ‌ترین انواع باتری ‌های قابل شارژی هستند که در پاور بانک‌ ها و باتری گوشی های هوشمند و دیگر دستگاه های قابل حمل یافت می ‌شوند. باتری ‌های لیتیوم یونی عموماً ارزان تر از نوع دوم بوده و در میزان ظرفیت برحسب میلی آمپر ساعت محدود هستند. در حالی که باتری‌ های لیتیوم پلیمری می ‌توانند بزرگتر از آن ها شوند و از تأثیر حافظه در طول زمان رنج نمی ‌برند.

بازده و تلفات دستگاه:

وقتی برق منتقل می ‌شود، همیشه به دلیل مقاومت و سایر پارامترهای موجود تلفاتی را ایجاد می کند. پاور بانک ‌ها قادر نیستند که 100 درصد ظرفیت واقعی ‌شان را به دستگاه منتقل کنند، بنابراین ما این تلفات را در زمان محاسبه‌ تعداد دفعاتی که یک دستگاه می ‌تواند توسط پاور بانک، شارژ شود را لحاظ می ‌کنیم. میزان‌ بازدهی‌ ها بین پاوربانک‌ ها براساس نوع باتری، کیفیت اجزا و محیط متفاوت بوده وبه صورت کلی بازده‌ های بین 80 و 90 درصد استاندارد صنعت کنونی ‌بوده و نشان از کیفیت مناسب آن ها دارند.

آیا خدمات پس از فروشی برای پاور بانک ها ارائه می شود؟

معمولاً خدمات پس از فروش برای اکثریت مدل های موجود ارائه نمی گردد و تنها پاور بانک هایی با کیفیت از برند های معروف هستند که دارای گارانتی و خدمات پس از فروش می باشند پس اگر شما جزو آن دسته افرادی هستید که به این گزینه توجه زیادی دارند بهتر است زمان خرید اطلاعات کافی در مورد خدمات پس از فروش آن شرکت بدست آورید.

آیا برند یا کمپانی سازنده پاور بانک تاثیر مستقیم بر کیفیت و کارایی محصول دارد؟

همانطور که می دانید انواع و اقسام پاور بانک ها با برند های شناخته شده و ناشناس در حال فروش در سراسر جهان هستند. متاسفانه در بازار داخلی ما پاور بانک های غیر اصل زیادی هستند به خصوص مدل هایی که از برند های ناشناس هستند و هیچ پشتوانه و خدمات پس از فروشی ندارند. پس در انتخاب خود برای خرید بسیار دقت کنید. برای مثال برند هایی مانند شیائومی، سامسونگ، راک اسپیس، ریمکس و … از برند های مطرح در زمینه پاور بانک ها می باشند.

 نکات مهم در انتخاب پاور بانک قبل از خرید:

  • پاور بانک یا شارژر همراهی انتخاب کنید که در مقابل اتصال کوتاه سیستم حفاظتی داشته و آتش سوزی در آن رخ ندهد.
  • پاور بانک شما باید جریان الکتریسیته را در زمانی که شارژ باتری گوشی پر شده است قطع کند تا از شارژ بیش از حد یا Overcharge باتری
  • جلوگیری شده و از کوتاه شدن عمر باتری جلوگیری شود.
  • به منظور حفاظت در مقابل حرارت و دمای بالا بهتر است پاور بانک شما دارای طیف دمای کارکرد بالایی باشد تا مشکلی در شرایط محیطی خاص پیش نیاید.
  • در کنار ویژگی Overcharge لازم است ویژگی Auto Off در پاور بانک فعال باشد تا پس از اتمام شارژ باتری موبایل به صورت خودکار جریان قطع شده و خاموش شود.
  • اطمینان حاصل کنید باتری پاور بانک اصل و دارای سلول های سالم باشد و مجهز به کانکتورهای خوب و چراغ هشدار دنده باتری نیز باشد.
پاوربانک چیست؟

پاوربانک چیست؟

شدت جریان (آمپر):

آمپر واحد اندازه‌گیری شدت جریان الکتریکی است. هر وسیله برقی به یک شدت جریان مشخص برای شارژ شدن بصورت نرمال نیاز دارد. اگر شما شدت جریانی کمتر از شدت جریانی که آن وسیله می‌طلبد برایش فراهم کنید، مدت زمان بیشتری طول می‌کشد تا شارژ شود. البته ممکن است این امر باعث بالا رفتن دمای باطری دستگاه هم بشود.اگر دقیقا با همان شدت جریان مورد نیازش یا شدت جریانی بیشتر آن را شارژ کنید وسیله بصورت نرمال شارژ خواهد شد؛

چون ارائه شدت جریان بیشتر توسط شارژر به معنی استفاده دستگاه از آن شدت جریان نیست.

دستگاه از یک شدت جریان ثابت برای شارژ شدن استفاده می‌کند. اگر قرار است از شدت جریانی بیشتر از آن حد مورد نیاز دستگاه استفاده کنید بهتر است این تفاوت شدت جریان بین میزان مورد نیاز دستگاه و میزانی که ارائه می‌شود بیش از ۲۵٪ شدت جریان مورد نیاز دستگاه نباشد. دلیلش هم اینست که در صورت رعایت نکردن این نکته باطری داغ می‌کند. بطور کل وقتی باطری داغ شود، اتفاقات پیش‌بینی نشده‌ای می‌تواند بیفتد که کمترینش کم شدن عمر باطری دستگاه شماست.
پس شما هنگام خرید پاور بانک باید شدت جریان مورد نیاز تمامی دستگاه‌هایی که می‌خواهید به پاوربانک‌تان متصل کنید را بدانید و یک حداقل آمپری برای شدت جریان خروجی‌اش تعیین کنید. در مورد حداکثر آمپر هم ۲۵٪ کمترین شدت جریان در میان شدت جریان‌های دستگاه‌هایتان را محاسبه کنید. البته این درصورتی است که پاوربانک‌تان می‌تواند فقط یک شدت جریان مشخص تولید کند. اگر بتواند شدت جریان‌های متفاوتی در پورت‌های مختلف ارائه دهد دستتان در این زمینه بسیار باز می‌شود.

در این پست سعی کردیم به مهم ترین مباحث در خصوص پاوربانک ها اشاره کنیم تا بتواند پاسخ جامعی به پرسش پاوربانک چیست؟ باشد. اگر قصد خرید پاوربان دارید و در انتخاب مدل و نوع پاوربانک سشر در گم مانده اید، حتما مقاله راهنمای خرید بهترین پاوربانک را نیز از مجله الکترونیکی نیکتال مطالعه کنید.

بازگشت به لیست

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
امتیازدهی به محتوا
اشتراک در
اطلاع از
guest
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها